Krav Maga

Krav Maga betekent letterlijk 'contact gevecht'; ook beter bekend als 'close combat'
Het Krav Maga werd ontwikkeld en op punt gesteld in Israël door Imy Lichtenfeld eind jaren '40. Aanvankelijk werd het systeem enkel onderwezen in het Israëlische leger en haar elite eenheden waar dit vechtsysteem verder ontwikkeld, getest en verbeterd werd. In de jaren '60 werd het Krav Maga uiteindelijk ook verspreid onder de burgerbevolking. Nog later zelfs buiten de Israëlische grenzen. 

Het Krav Maga omvat drie basisonderdelen : de zelfverdediging, het voornaamste deel, het man tot man gevecht als eventueel gevolg van de zelfverdediging en tenslotte de fysieke training. Het is een moderne methode gebaseerd op logische, eenvoudige en realistische technieken. De Krav Maga methode is logisch, intuïtief, direct, praktisch maar vooral zeer gemakkelijk en snel aan te leren. Deze moderne verdedigingstactieken en -technieken hebben een lichamelijk en tactisch correct antwoord tot doel om ernstige verwondingen of zelfs een mogelijke dood te voorkomen. Daartoe combineert deze methode mentale, technische, tactische en lichamelijke training. De belangrijkste karakteristieken van het systeem zijn : Simpele en makkelijk aan te leren technieken gebaseerd op natuurlijke en instinctieve lichaamsbewegingen. Snelle progressie in relatief korte tijd (mogelijk). Efficiëntie en eenvoud : onafhankelijk van de fysieke kracht van de beoefenaar. De technieken en tactieken werken zelfs in ruwe, ongecontroleerde en vijandelijke omstandigheden. Eenmaal aangeleerd blijft het vermogen om de technieken te gebruiken behouden. Het systeem kan gemoduleerd worden voor militairen, ordediensten, veiligheidspersoneel en burgers. 

Krav Maga is een uniek systeem dat erkend wordt als een innovatieve, efficiënte en zeer praktische zelfverdedigings- en vechtmethode. In deze discipline vinden we drie integrale en onderling verbonden componenten terug : de zelfverdediging, de gevechtstraining en de conditionele training.

verder info:   www.kmtc.be